Open Perceeldagen 2024

Kom naar onze Open Perceeldagen

Bij deze ben je van harte uitgenodigd voor de open perceeldagen van 2024!

Elk jaar stellen wij onze percelen open aan onze deelnemers, buurtbewoners en geïnteresseerden. Dit jaar zijn we vertegenwoordigd in nog meer delen van het land. Neem bijvoorbeeld ons perceel in Houten (Utrecht) of in Udenhout (Noord-Brabant)!

Onze perceelteams en boeren staan te popelen om je de Nederlandse boerennatuur te laten ervaren. Kan je je al voorstellen hoe de heggen, hagen, houtwallen en poelen op al deze percelen de lokale biodiversiteit laten opbloeien? 

Op onze open dagen hoor je meer over:

 • De herstelwerkzaamheden op onze percelen. Bijvoorbeeld de aanleg van een diverse heg, kikkerpoel of natuurvriendelijke oever 
 • Natuurinclusief boeren op akkerland of grasland, agroforestry, voedselbossen of regeneratieve begrazing
 • Het bodemleven
 • Bijzondere dier- en plantensoorten
 • Universiteitsonderzoek, en burgeronderzoek op onze percelen
 • Samenwerking tussen boeren en vrijwilligers uit de regio.

We laten je graag meegenieten van de inzichten en ervaringen die we de afgelopen jaren (of jaar!) hebben opgedaan. Ontmoet de gepassioneerde teams en boeren van onze grond, en kom in contact met andere Land van Ons deelnemers!

Neem jij je familie, vrienden of collega’s mee om te leren over de transitie naar een boerenland vol leven?

Welke percelen kun je bezoeken?

Wat is er te doen en wanneer?

Klik op de + bij het perceel voor meer informatie en eventueel benodigde aanmeldingen. Voor sommige activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers.

Hooghalen (Holtesch) - 19 mei

Je bent van harte uitgenodigd voor de open perceeldag op de Holtesch in Hooghalen op 19 mei. Tussen 11 en 15.30 uur valt er van alles te doen op de Holtesch. De aanwezige vrijwilligers van het perceelteam staan klaar om alle vragen over Land van Ons, ons perceel en hoe het werkt te beantwoorden.

Hoe ziet het programma eruit? 

 • Onze boer Kees Sijbenga vertelt over biologisch boeren en alles wat daarbij komt kijken.
 • Een lezing van Albert Kool over de historie van de Holtesch en hoe boekweit in de hunebedtijd gemalen werd.
 • Een imker komt vertellen over het houden van bijen op een natuurlijke manier.
 • Een natuurbelevingswandeling
 • Pannenkoeken bakken
 • Kinderen kunnen een kaart ophalen om  bermplanten en insecten te ontdekken op het perceel.


Locatie & parkeren 
Het adres is Achter Zwiggelterweg nr. 1 Hooghalen. Mensen kunnen niet parkeren achter Zwiggelterweg 1 maar op de parkeerplaats bij het Heuvingerzand. Zij worden opgevangen door parkeerwachten. Er is beperkt parkeergelegenheid, dus kom als het even kan op de fiets. Het terrein is slecht toegankelijk voor minder validen en er is geen toilet aanwezig.

Martkramen
Er zullen marktkramen aanwezig zijn waar we boekweit- en graanproducten van onze akkers verkopen. Ook is er is een kraampje met wollen producten.

Moet ik me opgeven? 
Opgeven of aanmelden is niet nodig. De open dag is een mooie gelegenheid om de biodiversiteit in deze regio te ontdekken en van het boerenleven te proeven. Iedereen is van harte welkom! 

Vragen? 
Stuur een email naar holtesch@landvanons.nl en kijk voor last-minute informatie, bijvoorbeeld bij slecht weer, op onze Facebookpagina. 

Tot ziens op zondag 19 mei! 

Op zaterdag 25 mei opent Hoeve de Roebol de staldeuren voor publiek. Het biologische melkveebedrijf ligt net buiten Hasselt in de Mastenbroeker polder. De boeren pachten grond van burgercoöperatie Land van Ons. Boer Robert Kuiper: ‘We trekken samen op met Land van Ons om de biodiversiteit op onze grond te versterken. We boeren met hart voor de natuur. En dat laten we graag zien!’ 

Hoe ziet het programma eruit? 
Er is op en rond het erf doorlopend van alles te doen tussen 10.00 uur en 16:00 uur. Robert: ‘Het wordt een leuk en informatief uitje. Zo kun je met boer Freddie Aalberts de weilanden in om weidevogels te kijken. Of met voormalig boswachter Jeroen Bredenbeek op pad in het natuurgebied in de uitwaarden. Je kunt ook informatie krijgen over de coöperatie Land van Ons. Voor kinderen is er een belevenisroute op en rond het erf. Ze kunnen uilenballen pluizen, spelen in het stro en op zoek gaan naar waterbeestjes.’ 

Waar kan ik parkeren? 
Als het even kan, kom dan op de fiets naar Hoeve de Roebol, Cellemuiden 37 bij Hasselt. Op het erf is voldoende ruimte om fietsen te stallen. Kom je met de auto? Navigeer dan naar Installatiebedrijf Breman, Veerweg 5 in Hasselt. Vervoer van- en naar de Hoeve wordt van daaruit geregeld. 

Hoe zit het met de catering? 
Koffie, thee en ranja zijn gratis verkrijgbaar. Er is een kraam met diverse producten van Land van Ons. En er zijn producten van eigen grond te koop. Boer Robert: ‘We verkopen huisgemaakte hamburgers op de open dag. Op de Hoeve houden we koeien die niet alleen melk geven, maar ook heel geschikt zijn voor de productie van vlees. Daarnaast zijn er broodjes te koop, met kaas van Melkfabriek Rouveen, waar onze melk wordt verwerkt.’ 

Moet ik me opgeven? 
Opgeven of aanmelden is niet nodig. De open dag is een mooie gelegenheid om van het boerenleven te proeven, en de natuur in eigen achtertuin beter te leren kennen. Boeren, burgers en buitenlui zijn van harte welkom! 

Vragen? 
Wanneer er meer informatie is over de open dag, zullen we dit bericht updaten. Heb je nog vragen, mail dan naar hasselt@landvanons.nl, of stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram.  

Tot ziens op zaterdag 25 mei! 

-ATTENTIE-

Vanwege de hevige regenval van de afgelopen tijd is deze open dag helaas afgelast. De familie Zijp en het perceelteam hebben moeten concluderen dat er dit weekend te veel werk verzet moet worden op de boerderij vanwege de overlast. 

Degene die zich hebben ingeschreven worden per mail verder geïnformeerd.

We betreuren het ten zeerste, maar tzt zal er gezocht worden naar een nieuwe datum voor de open perceeldag. 

Wij willen je van harte uitnodigen om langs te komen op de open dag van het Land van Ons perceel Noordbeemster. Dit jaar organiseren wij niet één maar twee open dagen: één op 26 mei op de biologisch dynamische boerderij Schermer Eylandt van de familie Zijp en één op 30 juni op ons perceel zelf. We laten je graag kennis maken met onze natuurinclusieve boeren en de natuur op onze percelenl, lees hieronder hoe je je kan aanmelden!

Hoe ziet het programma eruit? 

Om iedereen de gelegenheid te geven goed naar het verhaal van de familie Zijp te kunnen luisteren en om vragen te kunnen stellen, hebben we de dag opgedeeld in vier blokken. Elk blok bestaat uit een rondleiding en een boottocht met de koeienboot door de Eilandspolder.

Blok 1: 09.30 – 11:30 uur

Blok 2: 10.15 – 12:30 uur – vol

Blok 3: 13.00 – 15.00 uur

Blok 4: 13.45 -16.00 uur

NB het perceel van Land van Ons is op de Open dag niet te bezoeken omdat het 8 kilometer van de boerderij ligt

Waar kan ik parkeren? 
Informatie over parkeren krijg je in de mail met praktische zaken toegestuurd.

Hoe zit het met de catering? 
Op de boerderij is geen horecamogelijkheid. In het pittoreske dorpje De Rijp dat op 300 meter van de boerderij ligt zijn diverse restaurants, cafés en winkels. Daarnaast is De Rijp een erg leuk dorp om te bezoeken.

Moet ik me opgeven? 
Er is plaats voor 80 bezoekers dus meld je snel aan! Aanmelden voor deelname en voor een blok is verplicht. Stuur hiervoor voor 15 mei een mail naar: noordbeemster@landvanons.nl en vermeld hierbij of het om 26 mei of 30 juni gaat, je naam, het aantal deelnemers en het blok waaraan je wil deelnemen. Je ontvangt per mail een definitieve bevestiging van je aanmelding. Als een blok vol is dan bieden we een alternatief blok aan of je komt op de wachtlijst. De open dag is een mooie gelegenheid om van het boerenleven te proeven, en de natuur in eigen achtertuin beter te leren kennen. Boeren, burgers en buitenlui zijn van harte welkom! 

Vragen? 
Wanneer er meer informatie is over de open dag, zullen we dit bericht updaten. Heb je nog vragen, mail dan naar noordbeemster@landvanons.nl

Tot ziens op zondag 26 mei! 

1 juni: Speurtocht naar de verloren biodiversiteit

Op zaterdag 1 juni tussen 11:00 en 15:00 wordt alweer voor de vierde keer een evenement georganiseerd op het perceel van Land van Ons aan de Schooldijk in Lettele.  

Hoe ziet het programma eruit? 

Dit jaar organiseert het perceelteam de open dag met speciale inbreng van een groep studenten van Saxion Hospitallity Business School uit Deventer.

De studenten zetten je aan het werk om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Een fotobingo en een escapeplan naar de verloren biodiversiteit leiden je langs de belangrijke kenmerken van het typisch Sallands coulisselandschap waarbij veel aandacht is voor de kenmerkende landschap(-selementen) zoals het kruidenrijke grasland, de gevarieerde houtwallen, heggen, knotwilgen en kleine stukjes bosaanplant. De elementen die juist zo belangrijk zijn om de biodiversiteit in het boerenlandschap te behouden en terug te brengen.

Dus heb jij zin in een van de volgende onderdelen, kom dan 1 juni langs op het perceel!

 • Een rondleiding over het perceel
 • Meedoen met het escape plan ‘het verloren ecosysteem’.
 • Fotobingo met uitdagende opdrachten

 

Waar kan ik parkeren? 
Schooldijk 1 in Lettele

Zijn er marktkramen?
Uiteraard ontbreekt de kraam met producten van Land van Ons niet, maar ook onze boeren van de Melkbrouwerij (lokale biologische zuivelproducten) en Boomboer (eetbaar plantgoed, advies en tuininrichting) zijn van de partij.

Moet ik me opgeven? 
Nee niet nodig!

Vragen? 
 Heb je nog vragen, mail dan naar lettele@landvanons.nl.

Informatie volgt z.s.m

Je bent van harte uitgenodigd op de tweede open perceeldag op Noordbeemster op 30 juni.  De aanwezige vrijwilligers van het perceelteam staan klaar om alle vragen over Land van Ons, ons perceel en hoe het werkt te beantwoorden.

Ons perceel bestaat uit 8.2 kruidenrijk grasland waar we elk jaar de biodiversiteit monitoren. We leren je te kijken naar de planten, insecten en waterdierties die er op ons perceel voorkomen. Ga je samen met ons het land op?

Hoe ziet het programma eruit? 

10.30 – 11.15 uur:    Leuke presentatie ‘Determineren kun je leren’

11.30 – 11.45 uur:    Korte rondleiding perceel

11:45 – 13.00 uur:     Het land op voor zoeken naar en herkennen van planten en beestjes

Locatie & parkeren 

Informatie over parkeren en locatie wordt opgestuurd per mail.

Moet ik me opgeven? 

Het is helaas niet meer mogelijk om je op te geven voor deze Open Perceeldag. 

Vragen? 
Stuur een email naar noordbeemster@landvanons.nl

Informatie volgt z.s.m

Informatie volgt z.s.m

Informatie volgt z.s.m

Informatie volgt z.s.m.

Informatie volgt z.s.m.

Informatie volgt z.s.m. 

Informatie volgt z.s.m. 

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten