Bestuur

Philippe Terheggen – voorzitter

Fervent vogelaar, medisch bioloog, onderzoeker, 30 jaar lang leidinggevende functies bij wetenschappelijke uitgeverij Elsevier. (Mede)initiatiefnemer van Elseviers wereldwijde duurzaamheidsprogramma. “Mensen organiseren en motiveren, dat is echt wel een beetje mijn ding”.

Janneke Hoekstra – Vicevoorzitter, Natuurinclusieve landbouw & ICT

Buitenmens, bioloog en statisticus, toegepast onderzoeker. Voorheen directeur Kennis & Innovatie Ministerie van LNV en directeur faculteit Techniek Han Hogeschool.

Geert-Jan Nieboer – Penningmeester

Bedrijfseconoom en voormalig CFO Internationale Voedingsingrediënten Industrie en bestuur Pensioenfonds. Initiatiefnemer van Lubosch Land: een voormalig melkveebedrijf in transitie naar natuur-inclusieve boerderij met voedselbos, tuinderij, boerderijwinkel, verwerking en educatie.

Hans Vloemans – Penningmeester

Voormalig financieel bestuurder in de kantoorautomatisering en entertainmentindustrie in de Benelux.  Binnen de goede doelen sector voorheen penningmeester bij Wakibi voor microfinancieringen in ontwikkelingslanden.

Annemarijn Koop – Secretaris

Hoofd verduurzaming bij de gemeente Amsterdam. Heeft met buurtbewoners een stadslandbouwproject geïnitieerd en coördineerde een tweedehands kledingketting voor 80 vrouwen. Vaak te vinden in het water.

Fike van der Burght – Aankoop van percelen

Ruim 40 jaar ervaring in het ruimtelijke domein van gemeenten en waterschappen, politiek-bestuurlijke omgevingen, directielid en project- en programmamanager. Schrijfster van het boek over het verdwenen boerendorp Orthen. Bevindt zich tussen het beste van twee werelden: Amsterdam en de Achterhoek.

Matthijs Visser – Zakelijk beheer, Oogst van Ons

Econoom gespecialiseerd in concurrentievraagstukken, impact-investeerder, kok, hardloper, en af en toe DJ. “Niet afwachten maar zelf doen!”

René Magermans – Organisatie

Enthousiaste tuinierder. Meer dan 25 jaar werkzaam in de duurzaamheidssector: leidinggevende en financiële functies voor private en publieke organisaties (o.a. Rainforest Alliance, UTZ, Triodos, FAO).

Sluit je ook aan bij Land van Ons

We hebben jou nodig om onze biodiversiteit weer in orde te maken!