Perceeldag Wassenaar 2022

Land van Ons toont ruim 200 mensen in Wassenaar hoe anders boeren kan

Wassenaar – Land van Ons heette tijdens de open dag op 4 september veel mensen welkom op haar perceel aan de Rijksstraatweg. Ruim 200 belangstellenden kwamen kijken hoe anders boeren in de praktijk handen en voeten gaat krijgen.
Op zondag 4 september vierde Land van Ons, samen met IVN Natuureducatie, het jaarlijkse feest van de natuur (Fête de la Nature). Op het nieuwste perceel aan de Rijksstraatweg 601 te Wassenaar maakten ruim 200 belangstellenden kennis met de kersverse eigenaren van het bollenperceel. Tijdens een wandeling rond het terrein waren er voor jong en oud activiteiten uitgezet die te maken hebben met natuur op boerenland, biodiversiteit en de verbetering ervan.

Hengelen in de sloot op nieuwste perceel burgercoöperatie Land van Ons te Wassenaar aan de Rijksstraatweg. Foto Oswald Lagendijk.

 

‘Wij zijn trots op ons nieuwe perceel en Fête de la Nature bood een fantastische gelegenheid om dit feest te vieren. Veel mensen kwamen kijken en zijn enthousiast over de plannen voor verbetering van biodiversiteit in natuur en op ons boerenland. Oud en jong wandelde over het land. Slootje vissen, meetellen aan de biodiversiteit, samen een kunstwerk schilderen en na afloop een boekweitpannekoek eten.
Ook de producten – koekjes, crackers, olie en meel – van andere Land van Ons percelen waren in trek. We kijken terug op een geslaagde dag en ben dankbaar met alle hulp van een prachtig team van vrijwilligers.
Dit geeft ons veel vertrouwen in de mogelijkheid van een duurzame transitie van ons boerenland in Wassenaar. Reacties van bezoekers geven daar alle aanleiding toe.’ aldus Caroline de Roos, kwartiermaker voor Land van Ons te Wassenaar.

Enkele reacties:
‘Na de geboorte van ons kleinkind ontstond bij ons de drang te werken aan een mooiere wereld. Voor hem willen een aarde achter laten waar het prettig is om te leven. Niet uitputten, wel een bescheiden deel gebruiken en zorgen dat de boel in balans blijft. Ik raak soms in de war van al die crisis en ben dan blij dat Land van Ons laat zien wat wel kan. Zelfs bollenteelt op een manier die de aarde niet uitput. Het was mijn wandeling vanuit Benoordenhout meer dan waard’

‘Ik had wat geld over en zocht naar een goede bestemming. Ik vogel graag en zie het helemaal voor me. Ik doe straks een waarneming van vijf geelgorzen die foerageren langs de Rijksstraatweg.’

‘Ik ben trots op dat we dit in Wassenaar doen. Vlak langs de snelweg, dicht bij Den Haag laat Land van Ons zien dat het kan. Ze maken een betrouwbare indruk en gebruiken veel kennis. Die webinars volg ik altijd met veel plezier, je kunt er wat leren.’

Eddo Velders

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten