Perceeldag Onneresch 2022

Open Perceeldagen, Fête de la Nature, zon, boekweitproducten, gezelligheid, leuke gesprekken – zo zijn er nog minstens tien andere steekwoorden te bedenken voor het weekend van 3-4 september 2022 op de Onneresch, dat we samen met de IVN-afdeling Groningen-Haren organiseerden.

Op 3 september verzorgden leden van het perceelteam Onneresch drie wandelingen over de es, waarbij werd ingegaan op de historie van dat prachtige stukje landschap, en op het hoe en waarom van het beheer door Land van Ons. Op 4 september namen gidsen van IVN Groningen-Haren de wandelingen voor hun rekening, met aandacht voor alles wat op de es groeit en bloeit. Op beide dagen hield perceelcoördinator Jan Wittenberg een druk bezochte lezing over landschapshistorie en beheer.

Bij de kramen hingen grote bossen van de reeds geoogste huttentut, boekweit en triticale, die een levendig onderwerp van gesprek bleken. De kramen (met informatiemateriaal van beide organisaties, koffie, thee en sap, verrukkelijke pannenkoeken van het pannenkoekenmeel van Land van Ons en verkoop van de LvO-producten) vormden een gezellige ontmoetingsplaats met terras, met uitzicht op de zonovergoten Onneresch. De kracht en pracht van Land van Ons in optima forma, voor iedereen geweldig om mee te maken en aan terug te denken!

Ook op andere percelen werden de Open Dagen goed bezocht.

Dorothée Wortelboer

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten