Tachtig potentiële boeren aangemeld

 

Op onze website kunnen potentiële boeren zich aanmelden om mee te dingen als pachter van onze percelen. Inmiddels hebben tachtig gedreven, veelal jonge, ondernemers hun profiel achtergelaten. Ze hopen, nu of op termijn, boer te worden op een bedrijf waar Land van Ons grond heeft aangekocht.

Uit deze poule kwam dit voorjaar Howard Koster boven drijven en hem hebben we een start gegeven op ons perceel Biesterbos (bij Nijmegen). En onlangs hebben we alle ondernemers uit de poule aangeschreven voor de exploitatie van perceel Wassenaar en perceel Hasselt, twee recente aanwinsten. Voor perceel Hasselt (Hoeve de Roeboel, bij Cellemuiden) gaan we samen met de huidige boer en boerin Freddie en Erna Aalberts een opvolger vinden. De eerste gesprekken met kandidaten vinden inmiddels plaats.

De tachtig kandidaten zien in het boerenvak een oplossing om grote problemen te tackelen, zoals klimaatverandering, bodemuitputting, biodiversiteitsafname, landschap verarming en voedselverspilling. En een kans om mensen te helpen voedsel te betrekken uit hun lokale omgeving: lokaal (beperkt transport, sociale cohesie) – regeneratief (gericht op verbetering van bodem en biodiversiteit). Ze kloppen bij Land van Ons aan om hun idealen, en vaak ook concrete plannen, op een groter of kleiner perceel in praktijk te kunnen brengen. Dat varieert van een voedselbos (vaak genoemd) tot pluktuin en BD-boerderij. ‘We vinden dat Land van Ons een prachtige kans biedt voor onze droom’. ‘Als toekomstige ondernemers vinden wij het belangrijk dat we samen met Land van Ons steeds blijven zoeken naar een goede balans tussen landbouw, natuurbeheer en burgers.’ We hopen dat deze ‘vijver’ zich blijft vullen en we veel goede matches gaan maken.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten