Land van Ons gaat samenwerken met Staatsbosbeheer

Coöperatie Land van Ons pakt voortvarend door om de biodiversiteit en het landschap in Nederland te verbeteren. Vorige en deze week hebben de deelnemers gestemd over het voornemen van Land van Ons om in Diever op een perceel van Staatsbosbeheer te laten zien wat je met strokenteelt kan doen. Land van Ons helpt op deze wijze Staatsbosbeheer dit perceel aantrekkelijker te maken voor allerlei soorten insecten, vogels, zoogdieren, planten én alles wat leeft in de bodem.

Strokenteelt in Diever

Boer Kees Sijbinga, die ook De Holtesch in Hooghalen voor Land van Ons bewerkt, gaat de strokenteelt uitrollen: het komend groeiseizoen wordt er boekweit, harde tarwe en huttentut geteeld. In het najaar en winter wordt het winterrogge. Goed voor de biodiversiteit en aantrekkelijk om te zien. Land van Ons-voorzitter Franke Remerie: ‘We hopen dat bewoners en passanten, die wandelend of fietsend langs ons stuk land trekken, zich laten inspireren en ook een stukje grond bij Land van Ons kopen. Zodat we elders weer nieuwe grond kunnen aankopen en verbeteren.’

Land van Ons (november 2019) is een coöperatie die landbouwgrond aankoopt namens meer dan 12.000 deelnemers. Op de eigen stukken land wordt de biodiversiteit en het landschap hersteld en kunnen pachters duurzaam boeren.

• De coöperatie bezit stukken boerenland in Friesland, Drenthe, Overijssel en Zuid-Holland, en binnenkort ook in Groningen. Land van Ons heeft in totaal nu meer dan 100 hectare, met percelen in andere regio’s in de pijplijn.

• Iedereen kan deelnemen voor iets meer dan €10 per jaar.

• De organisatie draait op de kracht van de talenten van deelnemers, die zich allemaal belangeloos inzetten.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten