Ede

Kenmerken

Grootte: 9,25 hectare
Aankoopdatum: 23 januari 2023

Ruimtelijke analyse

Rest gegevens volgt z.s.m.

Waar we aan werken

Het perceel in Ede is oorspronkelijk aangekocht als ‘ruilperceel’. We hebben namelijk een perceel in Culemborg op het oog, maar dat is momenteel in het bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. Zij mogen percelen niet verkopen, maar onder bepaalde omstandigheden wel ruilen. Op dit moment zijn de onderhandelingen hierover nog in volle gang. In de tussentijd wordt het perceel wel verpacht. 

Mocht de ruil uiteindelijk niet lukken is dat niet zo erg; het perceel is ook een goede aanvulling aan onze portefeuille. Het ligt aan de rand van de Veluwe, een gebied waar Land van Ons nog niet vertegenwoordigd is. 

Onze boer

Marcel van Silfhout

Perceel Ede wordt gepacht door Marcel van Silfhout. 

In 2017 is Marcel gestart met het verbouwen van diverse historische graansoorten, ook wel oergranen. Je kunt hierbij denken aan Aalter Troshaver, Grijs Brabants Zandboekweit en Veluws Kruiprogge.

Medio 2019 ontstond uit zijn inspanningen GraanGeluk, een stichting die als doel heeft akkers op een natuurlijke, agro-ecologische manier te herstellen, in te zaaien met zeldzame, Nederlandse gewassen en deze oergranen te oogsten voor gezond ambachtelijk streekbrood en natuurbier.

Teelt

Op dit moment een keur aan oergranen. Meer informatie volgt z.s.m. 

Perceelteam

Omdat het perceel is gekocht om uit te ruilen, wordt er nog geen perceelteam samengesteld.

Locatie

Contact

Kwartiermaker: Henk Verschoor
E-mailadres: ede@landvanons.nl

Sociale media

Binnenkort kun je de regeneratieve reis van Perceel Ede ook volgen op sociale media!

Gerelateerde berichten