Verkoop Nederlandse boekweit gestart

Eindelijk! Na allerlei tegenslagen zijn we zover dat de boekweit aan onze deelnemers kan worden verkocht. Er is een pakket samengesteld met:

  • 2 zakken van 500 gram gepelde boekweit
  • 2 doosjes met boekweitcrackers
  • 1 zak met 500 gram boekweitmeel
  • 1 zak met 500 gram meergranenmeel
  • 1 potje met 50 gram boekweithoning.
Boekweit is glutenvrij. In je maaltijd is het een alternatief voor  bijvoorbeeld rijst, quinoa of gierst. Per persoon heb je ongeveer 75 gram nodig.  Boekweit bevat evenveel eiwit (10 g per 100 g) als tarwe- of roggemeel, en meer koolhydraten.

In het late voorjaar sprongen we in het diepe door niet alleen boekweit op ons eerste perceel te gaan telen, maar door ook meteen het besluit te nemen om met de oogst te tonen dat op een winstgevende manier in Nederland boekweit kan worden geteeld.
De aankomende weken zal moeten blijken of al onze deelnemers ons enthousiasme delen. Blijven we met de boekweit zitten of wordt alles verkocht?

We hebben dit jaar echt leergeld betaald. Een te hete zomer, matig weer tijdens de hoofdbloei, waardoor de bestuiving en vruchtzetting achter bleef, nat weer met het oogsten.
Dat was nog maar het begin. Veel gedoe met de vervoerder (dat bedrijf huren we nooit meer in) en toen de boekweit eindelijk 2 maanden te laat terugkwam van de pellerij bleek de retourvracht veel kleiner te zijn, dan wat we hadden mogen verwachten. We zullen wel nooit te weten komen waar de rest is gebleven.

Desondanks bleven we stug doorgaan en nu eindelijk lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel. De verkoop kan starten, weliswaar met minder dan wat we op het oog hadden.
Maar het feit blijft dat we voor het eerst in tientallen jaren weer boekweit kunnen eten die op Nederlandse bodem is geteeld. Goed nieuws voor alle insecten. Dit jaar willen we het areaal verder gaan uitbreiden voor nog meer gezoem!

Bekijk in de webshop onze boekweitproducten en meer.

Nog geen deelnemer? Regel dat meteen, hier.

 

 

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten