Oogst van Ons presenteert Zeep van Ons

Zeep is het eerste non-food product van Oogst van Ons als je de boekweitpellen niet meetelt. Zeep van Ons versie 1.0 is ZONDER tropische palm- en kokosolie, synthetische kleur- en geurstoffen en dierlijk vet. Voor schone handen en een schoon geweten. Fijn voor jezelf en om cadeau te geven. Zeep van Ons is voor ons gemaakt door Soap7  van Europese bestanddelen, aangevuld met onze eigen huttentutolie, boekweitmeel en boekweitdoppen voor een subtiele scrub.

Oogst van Ons Zeep van Ons 1.0 - foto door Menno Graaf
Zeep van Ons 1.0. Foto: Menno Graaf

Na gebruik drogen

In lijn met onze korte-keten-filosofie gebruiken we voor Zeep van Ons alleen onverzadigde vetten uit planten die binnen Europa worden verbouwd. Hierdoor houdt onze zeep na gebruik meer water vast dan zeep gemaakt met verzadigde vetten uit de tropen (kokosolie, palmolie of shea butter). Om te voorkomen dat natuurlijke zeep zacht wordt en wegsmelt, moet deze na gebruik altijd goed drogen. Voor Zeep van Ons is dit, door de gebruikte oliën, extra belangrijk. Gebruik hiervoor een zeephouder of -bakje waarbij de zeep niet in een plasje water blijft liggen. Dan werken wij ondertussen aan de volgende versie van Zeep van Ons.

Op weg naar zeep 2.0

In 2024 komt Zeep van Ons versie 2.0 met nog meer ingrediënten van eigen akkers, net zo lang tot we een 100% Zeep van Ons hebben. Ook willen we deze versie wat steviger maken, zodat die minder snel zacht wordt bij gebruik. Dat willen we doen met een restproduct uit Nederland: bijenwas van Imkerij de Oase, die ook onze boekweithoning maakt.

Tips of reageren? Mail naar korteketen@landvanons.nl

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten