Korte keten brengt Land van Ons tot leven!

februari 2023

Opfrisser – wat is een korte keten ook alweer?

In een korte keten is het aantal marktdeelnemers beperkt. De deelnemers zetten zich daarbij in voor samenwerking, lokale economische ontwikkeling en nauwe geografische en sociale betrekkingen tussen voedselproducenten, -verwerkers en consumenten.
Het huidige voedselsysteem is te lang, te complex, kent een gebrekkige margedistributie over de schakels en heeft een hoge klimaatimpact. De korte keten wordt hierbij veelvuldig genoemd als oplossing, als alternatief van het huidige systeem.

Het initiatief van de korte keten van Land van Ons draagt hier direct aan bij, waarbij we met onze fantastische producten kort op de consument zitten:

Bron: Rabo Food & Agribusines, De kansen van korte ketens

 

 

 

 

 

Biodiversiteit is de garantie op gezonde en voedzame gewassen. Waar staat de korte keten van Land van Ons voor?

Onze korte keten is er voor ons! De natuurlijke en voedzame producten, waar we voor staan, zijn er juist voor ons en iedereen die ons verhaal, onze ambitie en ons doel ondersteunt. Uiteindelijk is biodiversiteit de enige garantie op gezonde en voedzame gewassen.

De variëteit van onze producten neemt steeds meer toe. Land van Ons korte keten maakt van onze gewassen die van ons land komen leuke, voedzame en ook unieke producten. Onze producten beginnen uiteraard bij de gewassen die we verbouwen.

Neem een kijkje in de webshop, waar alle producten die van de akkers van Land van Ons afkomen zijn te bestellen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten