Jong en oud slaan de handen ineen voor een levendig platteland en een bloeiende gemeenschap

Land van Ons Wassenaar en de regeneratieve tuin WIJdehorst aan de Rijksstraatweg zijn het toneel geweest van inspirerende meewerkdagen, waar jong en oud samenwerkten aan een boerenland vol leven en een vitale gemeenschap rond het perceel.

Op 27 januari, 4 februari en 10 februari hebben ongeveer 80 vrijwilligers zich ingezet voor diverse activiteiten. Resultaat: duizenden potten opgeruimd en tientallen teeltbedden met compost en houtsnippers aangelegd. Ondanks dat de lente nog in aantocht is, werden de jassen al snel uitgetrokken om bergen compost te verplaatsen. Opvallend was de aanwezigheid van jongeren van de Wassenaarse scholen onder de vrijwilligers, die met enthousiasme hun steentje bijdroegen.

Jong en oud aan het werk op Land van Ons aan de Rijksstraatweg te Wassenaar (foto: Eddo Velders)

Naast het fysieke werk werden ook bomen uitgewisseld via de bomenhub van Meerbomen.nu. De jonge scheuten van zwarte elzen kregen een nieuwe bestemming in andere tuinen of voedselbossen. En voor ons perceel ontvingen we 10 stevige duindoorns. Die krijgen een plek in het aan te leggen voedselbos.

Enthousiaste reacties van deelnemers tonen de impact van dergelijke activiteiten op zowel het individu als de gemeenschap. Van het heerlijke gevoel van lichamelijk werk verrichten tot het hoopvolle perspectief op een betere wereld, de meewerkdagen hebben bijgedragen aan een gemeenschappelijk gevoel van trots en saamhorigheid.

Boer Erwin en Land van Ons Wassenaar willen dan ook alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij het realiseren van meer biodiversiteit en een fraaier landschap. Een hoopvolle start voor het nieuwe teeltseizoen. Samen laten we zien dat door gemeenschappelijke actie veranderingen mogelijk zijn.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten