Even voorstellen: de makers van onze boekweitproducten

oktober 2021

Een bakker uit Aalsmeer en een pastamaker uit Goes zijn twee van onze partners. Bakkerij Vooges bestaat al ruim 100 jaar en eigenaar Jasper Engel werd zelfs in 2006 de ‘Beste banketbakker van Nederland’. Sinds een aantal jaren heeft Vooges een grote separate bakkerij in Aalsmeer waardoor hij ambachtelijke kwaliteit kan combineren met grotere hoeveelheden voor winkels en grote klanten. Jasper heeft samen met topkok Jonathan Karpathios voor Land van Ons de boekweitcrackers ontwikkeld en maakt met enige regelmaat een nieuwe hoeveelheid verse crackers. Vooges heeft ook de zandkoekjes en chocolate chip koekjes gemaakt. We experimenteren nu met een cracker die volledig van boekweitmeel wordt gemaakt en daardoor glutenvrij is. Mocht dit lukken, dan zal die ook in de webshop te vinden zijn.

Pastameester André (die eigenlijk Andrea Lorenzo heet) Roubal is geobsedeerd door pasta. De van origine Noord-Italiaan liet zich, na een loopbaan als graficus, in zijn geboorteland omscholen tot pastamaker. Sinds een aantal jaren geeft André workshops in pasta maken en van het één kwam het ander. Nu runt hij samen met zijn vrouw Marijk een goed lopend, ambachtelijk en kleinschalig pasta-productiebedrijf. André heeft de boekweit macherroni en tagliatelle ontwikkeld. Hij is super trots op de macherroni, die volgens hem de enige van volledig Nederlandse ingrediënten geproduceerde glutenvrije pasta is. André is nu ook bezig om lasagnebladen te maken van een combinatie van granen waaronder ook weer boekweit. Zodra dit gelukt is, vind je ze in de webshop.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
X
Pinterest
WhatsApp
Threads

Gerelateerde berichten