Land van Ons Wassenaar viert Dag van het Kasteel

Op tweede pinksterdag, maandag 20 mei, verwelkomden Land van Ons en de regeneratieve tuinderij WIJdehorst tijdens de Dag van het Kasteel maar liefst 75 enthousiaste bezoekers. Het thema “Aan tafel!” sloot perfect aan bij onze missie om de verbinding tussen eten en het verleden, heden en de toekomst te benadrukken. We zijn bijzonder blij met de grote opkomst van jonge kinderen en hun ouders, die samen met ons een leerzame en plezierige dag beleefden.

De dag was gevuld met een scala aan boeiende activiteiten. Bezoekers genoten van een historische rondleiding, gingen op zoek naar slootjesdieren, deden mee aan een speurtocht en bezochten de plantjesmarkt en proeverij. De tuin was de hele dag open en bood een prachtige omgeving voor alle activiteiten.

Tijdens de dag gaven kinderen hun enthousiaste reacties. Ze vonden de speurtocht heel leuk en vergeleken de geur van de lavendel met die van Frankrijk, wat ze heerlijk vonden. Sommigen ontdekten voor het eerst dat bijen honing maken en waren onder de indruk van de vrijwilligers van Land van Ons en WIJdehorst, die volgens hen echt een applaus verdienen. Het buiten zijn in de natuur werd als heerlijk ervaren, en de bijzondere grijze kleur van de grond viel ook op. Pannenkoeken eten was voor velen het hoogtepunt van de dag. Een kind vertelde dat hij wel in een schelft zou willen slapen, wat spannend leek. De verbinding tussen de Rijn en het land, evenals het speciale water uit de duinen, werd ook als bijzonder ervaren. Tot slot werd Maya de Bij door een kind uitgeroepen tot zijn favoriete insect.

De betrokkenheid van de kinderen en hun ouders was hartverwarmend en we vonden het geweldig om hun te vertellen hoe belangrijk en leuk het is om samen te werken aan meer biodiversiteit en een mooier landschap.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten