Uitbreiding Triemen

Het perceel waar we in De Triemen ons oog op hebben laten vallen is ruim 16 ha. groot. Het is omsloten door een vaart, een fietspad en een landweg. Zowel in het noorden als het westen is Staatsbosbeheer onze buurman, en we hebben over een kronkelsloot ook twee veehouders als buren. Midden door ons perceel zijn de restanten aanwezig van een oude waterloop richting Dokkumer Ee en Lauwersmeer.

Image

Begin 1900 heeft de kavel de huidige structuur gekregen, toen met zeven sloten. Het is steeds als weide en hooiland in gebruik geweest. De laatste jaren is een deel van het perceel intensief gemaaid en bemest met drijfmest.

Ons perceel ligt tegen de Ecologische Hoofdstructuur van de provincie Fryslan aan, zodat we een mooie functie kunnen gaan innemen in het kader van natuurinclusieve landbouw. Bij SBB broeden aanzienlijke aantallen weidevogels, en ons perceel kan met goed beheer een aanvullende waarde hebben. Waar we naar streven is erkenning van bovenstaande waarden en wellicht beginnen met het verhogen van het waterpeil van een deel van de percelen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten