Land van Ons ondertekent Manifest voor Gezonde Grond

Op de eerste lentedag van 2021 ondertekenden meer dan vijftig organisaties een gezamenlijk manifest, dat oproept tot de zorg voor een vitale bodem.

Als voorvechter van verbetering van grondkwaliteit en biodiversiteit, en organisator van twee recente webinars over bodemleven, kon Land van Ons hier natuurlijk niet ontbreken. Wij steunen van harte de oproep aan de nieuwe volksvertegenwoordigers, leiders en beleidmakers van Nederland om zich in te zetten voor een vitale bodem en betaalbare toegang tot grond.

‘Alle ondertekenaars zijn organisaties die zich dagelijks inzetten om onze bodem te regenereren en weer gezond en vitaal te maken, zodat wij in Nederland gezond voedsel kunnen blijven produceren. Zij werken aan een gezond leefklimaat waarin economie en ecologie samenwerken. Ik roep onze nieuw te vormen regering op zich hard te maken voor betaalbare landbouwgrond, zodat een boer kan investeren in natuur en klimaat en zelf een eerlijke prijs krijgt.’ aldus Michel Scholte, de onlangs door MVO Nederland verkozen ‘Minister van Nieuwe Economie’, die het manifest in ontvangst nam.

Enkele punten uit het manifest

  • De toekomst van de komende generaties is afhankelijk van een gezonde en vitale bodem. Die vitaliteit staat zwaar onder druk en daarom moeten we nu handelen.
  • Stel bij ieder te nemen besluit het belang van de bodem voor de komende generaties centraal en denk vanuit hun perspectief. Werk aan een gezonde bodem, een gezonde economie, gezonde voeding en een verbonden gemeenschap.
  • Stel de beheerders van onze grond, de landbouwers in staat om de bodem op een manier te beheren die het leven ondersteunt en de vitaliteit van de bodem herstelt en verrijkt, in samenwerking met de natuur, zonder haar te verarmen en te vernietigen.

Voor meer informatie over het manifest klik hier.

Lijst van ondertekenaars:
Aardemakers, Aardpeer, Avalon, BD-Vereniging, BEE Foundation, Bijenstichting, Bionext, Bloei en Groei, Bodemzicht, Caring Farmers, Climate Cleanup, Climate Farmers, Commonland, CSA Netwerk, De Aanzet, De Buitenbrigade, De Voedselwerkplaats, Decade of Action, Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Demeter, EarthToday, Economy Transformers, Federatie Agro-ecologische Boeren, Groen Geluk, Grond van Bestaan, Herenboeren NL, Het Eetschap, Initiatief Bewust Bodemgebruik, IUCN NL, IVN, Jonge Klimaatbeweging, Just Diggit, Kening, Land van Ons, LandschappenNL, Lenteland, Louis Bolk Instituut, Milieudefensie, MVO Nederland, Naturalis Biodiversity Center, Natuur & Milieufederaties, NL Greenlabel, ReNature, Slow Food Youth Network, Stichting BD Grondbeheer, Stichting MEERGroen, Symphony of Soils, The Pollinators, Toekomstboeren,Transitiecoalitie Voedsel, Triodos Regenerative Money Centre, Urgenda, Veerhuis, Vlinderstichting en Wij.land.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten