Aardpeer/Samen voor Grond en Land van Ons slaan de handen ineen voor De Jonge Voedselbosboeren

Elst, 7 mei 2024 – In een unieke samenwerking kopen Aardpeer/Samen voor Grond en Land van Ons samen 13 ha landbouwgrond in Elst. Met een gezamenlijke investering wordt de realisatie van het Voedselbos De Laar, gegund door de provincie Gelderland aan de Jonge Voedselboeren, in landschapspark Lingezegen mogelijk gemaakt.

Een droom wordt werkelijkheid

De Jonge Voedselbosboeren Wytze, Katja, Simon en Sacha dromen al langer van een voedselbos op de 13 hectare grond in Elst (Gld). In dit voedselbos willen ze een breed scala aan eetbare bomen, struiken, noten, kruiden en gewassen aanplanten. Naast voedselproductie draagt het bos bij aan biodiversiteit, waterzuivering, koolstofvastlegging en bodemkwaliteit.

De Voedselbosboeren. (Foto De Aardpeer.)

Samenwerking voor een duurzame toekomst

Om hun droom te realiseren, was financiering van de grond nodig. De Jonge Voedselbosboeren zochten hiervoor samenwerking met Aardpeer/Samen voor Grond. Burgercoöperatie Land van Ons, die zich ook inzet voor een toekomstbestendig boerenland, stapt ook enthousiast in op de plannen van de Jonge Voedselbosboeren. Tot 20 mei krijgen de coöperatie-deelnemers van Land van Ons de kans om te stemmen over de samenwerking.

‘De visie van de Jonge Voedselbosboeren sluit perfect aan bij onze missie om de biodiversiteit en het landschap in boerenland te herstellen,’ aldus Fike van der Burght, bestuurslid van Land van Ons. ‘We zijn dan ook enthousiast om samen met Aardpeer de financiering van Voedselbos De Laar mogelijk te maken.’

Het perceel bij Elst, toekomstig Voedselbos De Laar. (Foto Okke Jan Oosterhoff.)

Een inspirerend voorbeeld

De samenwerking tussen Land van Ons, Aardpeer en Samen voor Grond is een inspirerend voorbeeld van hoe burgerinitiatieven samen een verschil kunnen maken. Door hun krachten te bundelen, realiseren ze een project dat een positieve impact heeft op mens en milieu.

‘Bij Aardpeer is samenwerking een sleutel voor verandering, al vanaf onze oprichting gaan we immers Samen voor Grond! We zijn daarom ook enorm trots om hierin samen met Land van Ons op te trekken.’ – Danielle de Nie, medeoprichter Aardpeer/Samen voor Grond

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten