Doe mee! Herstel samen met ons biodiversiteit in het boerenlandschap.

Image

We zijn op een missie, met meer dan 20.000 anderen

Land van Ons startte vanuit het idee dat burgers zélf kunnen zorgen voor verandering. Wij wachten niet totdat anderen biodiversiteit in onze landbouwgrond herstellen, we nemen het heft in eigen hand.

Image

Samen bouwen we aan een boerenland vol leven…

Onze burgercoöperatie koopt landbouwgrond. Boeren herstellen hier biodiversiteit en landschap. Ze produceren er zonder kunstmest en chemische middelen. Kruiden, insecten, vogels, wormen en andere dieren krijgen de ruimte.

Image

…waar biodiversiteit voorop staat!

Biodiversiteit vormt de basis voor onze gezondheid, voedselzekerheid, kwaliteit van leven en onze economie. Kleinschalige landbouw, met een mix van akkerbouw en veeteelt, zorgt voor een grote rijkdom aan divers (bodem)leven. Om toekomstbestendig te boeren moeten we dus terug in de tijd.

Image

Want ons land is jouw land, en ons land is groen!

Van de beplanting tot de inrichting tot het beheer: ieder onderdeel leidt tot een toekomstbestendig plan voor landschappen die planten, dieren, insecten en mensen van eerlijk voedsel voorzien.

Image

Met 1 m² doe je al mee

Word een van ons en #groeigroen

Image

Doe je met ons mee?

We hebben jou nodig om de biodiversiteit in Nederland weer in orde te maken! Land van Ons is een burgercoöperatie. Iedereen kan meedoen, want het Nederlandse landschap is van ons allemaal. Door met elkaar eigenaar te worden kunnen we zélf voor verandering zorgen. Iedere deelnemer heeft evenveel invloed in de coöperatie, of je nu voor €10.000 of voor €20 inlegt. Onze ambitie is groot: in 10 jaar tijd willen we samen 300.000 hectare, oftewel 15% van het Nederlandse boerenland opkopen en hier het leven laten terugkeren.

Samen gaan we voor een boerenland vol leven!

Dankzij onze deelnemers hebben wij in korte tijd al 1,6 miljoen m² boerenland in beheer, waar we direct zijn begonnen met het bevorderen van de biodiversiteit. Misschien ook wel bij jou om de hoek.

Voor €20 per jaar ben je al deelnemer en krijg je je eerste m²’s. Je maakt dus direct een verschil! Help jij ons naar de 300.000 hectare?

Ik doe mee!