Waterschapsverkiezingen: benut je stem!

Op 15 maart vinden de waterschapsverkiezingen weer plaats. Oprichter van Land van Ons Franke Remerie vertelt in een column over het belang van je stem hiervoor:

Een van mijn drijfveren om met Land van Ons te beginnen was mijn frustratie over de onmacht van de politiek. Zoals bij de lange termijnvisies en plannen voor onderwerpen als klimaat, ruimtelijke ordening en biodiversiteit. Mijn persoonlijke motto werd dan ook: ‘Verwacht niks van Den Haag. Als je iets wilt veranderen, dan moet je zelf initiatief nemen’. Bij de provincies heb ik hetzelfde gevoel: als puntje bij paaltje komt hangen ze aan de geldketting van Den Haag.

Voor de Waterschappen ligt dat heel anders. Zij heffen eigen geld met de waterschapsbelasting en ondersteunen met elkaar de rijksopgave voor waterbeheer. Deze positie en het toenemend belang van hun taken voor de Nederlandse waterhuishouding maakt het de moeite waard om als burger eens goed te kijken naar de programma’s van de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Kijk daarbij naar hun antwoord op belangrijke vraagstukken: laten we de vervuilers van het oppervlaktewater zelf de rekening betalen (boeren staan ook hier op 1, maar ze worden maar beperkt aangeslagen op de lasten), gaan we eindelijk natuurvriendelijke oevers rond watergangen aanleggen, gaan we eindelijk in delen van het land het peil omhoog brengen om zo co2 beter vast te houden? Het zijn maar een paar voorbeelden, maar als landschap en biodiversiteit je aan het hart gaan dan moet je zeker hier jouw stem niet verloren laten gaan. Er zijn stemwijzers voor de verschillende waterschappen, zie bijvoorbeeld https://mijnstem.nl/waterschappen#!/

Oprichter Land van Ons,

Franke Remerie

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten