Het Polderlab van Vrouwe Venne

De ruim 42 minuten durende podcast Het Polderlab van Vrouwe Venne gaat dieper in op het onderzoek van de Universiteit Leiden en Land van Ons dat op 9 september 2021 werd geopend.

Bezoek aan het perceel Zwagermieden 2021

In de zomermaanden organiseren we geen webinars voor onze deelnemers maar zetten we boeiende podcasts voor iedereen klaar. De eerste aflevering is gemaakt op het perceel Zwagermieden, toen er in april deelnemers van de perceelgroep, van de landelijke kennisgroep en experts uit de regio in overleg gingen. Een mooi beeld van dit waardevolle perceel in in het Friese landschap. Beluister dan de podcast – op weg naar je vakantieadres.

Interview met Franke Remerie

Op een dinsdag in juli 2020 had Roelof Hemmen voor BNR een interview met Land van Ons-oprichter Franke Remerie. Een uur lang over biodiversiteit, boeren, politiek, de verantwoordelijkheid van de burger en Franke’s eigen motivaties.
Klik hier voor de podcast.

Bas van Goor over Oud Ade

De provincie Zeeland stelt in de komende tijd een nieuw grondbeleid op. Om op een frisse manier na te denken over de thema’s van de grondnota, wordt er een podcast-serie gemaakt met de titel ‘Van wie is Zeeland?’ In de eerste aflevering duiken de makers in het thema eigendom. In het laatste deel komt Land van Ons uitgebreid aan bod als alternatieve vorm van landeigenaarschap: Bas van Goor, bestuurslid van Land van Ons, leidt de luisteraar rond over Oud Ade en vertelt over onze doelstellingen. (Vanaf +/- minuut 30.)

Deze podcast is een autonome productie van Kees-Jan Mulder (filmmaker en theoloog) en Godelieve Spaas (lector Sustainable Strategy and Innovation bij Avans Hogeschool) en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.
Interviews en montage: Allard Amelink. Muziek: Broeder Dieleman.

Hij is te beluisteren via Peerfilm, de website van de Provincie Zeeland, maar ook via de platforms Apple podcasts en Spotify.

Korte keten

Zie Spotify.

Probeer deze link of zoek op Spotify met podcast Land van Ons korte keten.

Op jacht naar grond voor duurzame landbouw

Hoe vind je die en aan welke criteria moet het voldoen? Luister naar het verhaal over de zoektochten en hoe er verdeeld over Nederland steeds meer Land van Ons wordt.

Perceel Holtesch, Hooghalen

Holtesch is het eerst aangekochte perceel van Land van Ons en heeft ook diepe historische wortels. Tegelijk vindt op dit perceel veel innovatie plaats – van strokenteelt tot keverbanken. En er is ontzettend mooi nieuws! Luister naar deze podcast en ontdek nog veel meer over dit mooie perceel.