Open Perceeldagen 2022

Image

augustus 2022

Kom naar onze Open Perceeldagen!

In het weekend van 3 en 4 september 2022 ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze percelen. Wij vieren dan – samen met IVN Natuureducatie – Fête de la Nature.

De deelnemende percelen hebben elk een eigen programma met verschillende activiteiten. Van wandeling tot slootjessafari: er is genoeg te doen voor jong en oud! Natuurlijk kun je ook bij alle percelen terecht voor overheerlijke producten van eigen grond.

Welke percelen kun je bezoeken?

 

Wat is er te doen en wanneer?

Klik op de datum voor meer informatie en eventueel benodigde aanmeldingen. Voor sommige activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers.

Holtesch
Zaterdag 3 september
Op perceel Holtesch wordt de Korte Keten in het zonnetje gezet. Beleef het perceel tijdens een natuurbelevingswandeling en maak kennis met onze prachtige producten.

Lettele
Zaterdag 3 september
Wat doen wij nou precies, en welke rol speelt de boer bij ons? We laten het je graag zien. Ontdek ook wat er in een gezonde bodem, gevarieerd weiland of boerensloot allemaal te vinden is.

Onneresch
Zaterdag 3 september
Ontdek de boeiende landschapshistorie van de es, proef boekweitpannenkoekjes of doe mee aan de Natuurspeur-bingo.

Zondag 4 september
Wandel met een gids, kijk wat er groeit en bloeit op het veld of woon een lezing bij over de bijzondere historie van het landschap.

Noordbeemster
Zaterdag 3 september
Wat heeft ruim 1 jaar biodynamisch beheer op het grasland opgeleverd? We gaan op onderzoek uit en nemen de plantensoorten en het waterleven onder de loep.

Biesterhof
Zaterdag 3 september
Ontmoet boer Howard, verken De Biesterhof, doe mee met de regenwormentelling of schuif aan bij de verhalenverteller.

Wassenaar
Zondag 4 september
Kom kennismaken met één van onze nieuwste percelen! Je kunt het terrein bekijken en zelfs meehelpen met de nul-meting van de biodiversiteit op het perceel.

Oud Ade
Zaterdag 3 september
Op de Streekmarkt in Rijpwetering presenteert perceel Oud Ade de producten die van onze percelen komen, zoals boekweit, huttentut en honing, en de verwerking ervan in onder andere koekjes, pasta en pannenkoekmeel.

Zondag 4 september
Verken het perceel, doe mee met de slootjessafari en bezoek de biologische boerderij van boer Jan.

Tot dan!