Gezocht: vrijwilligers voor perceel Hasselt (Overijssel)

Image

februari 2023

Land van Ons kocht in mei 2021 grond van de familie Aalberts, Hoeve de Roebol (Hasselt, Overijssel), een biologisch veeteeltbedrijf met veel aandacht voor weidevogels en natuur. Inmiddels is een jong boeren stel gevonden, Robert en Klarieke Kuiper, die op termijn het bedrijf overnemen.
Nu is het tijd om verder een vrijwilligersteam samen te stellen rond het perceel Hasselt, een perceelteam.
We zoeken dus aanpakkers.

Het perceelteam is verantwoordelijk voor:
• uitwerking van het beheer- en ontwikkelplan in samenwerking met het landelijke team beheer- en ontwikkeling;
• uitvoering van benodigde werkzaamheden ter ondersteuning van de pachter/beheerder van het perceel;
• bevordering en bewaking dat het beheer- en ontwikkelplan wordt uitgevoerd;
• maximale lokale betrokkenheid bij wat Land van Ons doet op het perceel, door middel van communicatie in lokale media, activiteiten op en rond het perceel etc.;
• organisatie van benodigde lokale capaciteit en deskundigheid voor het perceel, hierbij heeft het team tot taak de groep van lokale/ad hoc-vrijwilligers betrokken en geïnformeerd te houden;
• mede bewaken dat het beheer leidt tot toename van de biodiversiteit op het perceel en in het landschap.

Zie hier voor de rolverdeling.

Wil jij je inzetten voor Perceel Hasselt van Land van Ons? Een rol in het perceelteam? We zijn op zoek naar een fotograaf/filmer, een correspondent, een online verhalenverteller en een omgevingsmanager.
Daarnaast kan dit perceel ook praktische vrijwilligers gebruiken die een paar keer per jaar de handen uit de mouwen willen steken met bijvoorbeeld zuring steken of tijdens een jaarlijkse open dag kunnen meehelpen.

Enthousiast geworden? Meld je voor 31 maart door een bericht te sturen naar vrijwilligers@landvanons.nl en we horen graag wat je kan en wil doen. Meer weten: Philippe Terheggen, philippe.vrijwilligers@landvanons.nl, 06 20138095.