Gezocht: perceelcoördinator Empe

ree tussen de strokenteelt

mei 2023

Ook bij Zutphen werkt Land van Ons aan de biodiversiteit. Eind 2021 kochten we bij het dorpje Empe twee percelen: 13 hectare akkerland en 15 hectare grasland. Samen met onze gewaardeerde pachters leggen we nu houtsingels aan, een keverbank en we zorgen voor kruidenrijke randen.

Land van Ons werkt met percelenteams. Die teams zorgen ervoor dat de percelen die we kopen veranderen in een boerenland vol leven. Omdat de huidige perceelcoördinator een andere rol wil vervullen, is het perceelteam in Empe op zoek naar een:

perceelcoördinator Empe

(gemiddeld circa 12 uur per week)

Als perceelcoördinator bent je verantwoordelijk voor de resultaten van en de samenwerking binnen het perceelteam. Je bent een verbinder en draagt bij aan de samenwerking tussen alle betrokkenen.

De perceelcoördinator heeft als belangrijkste taken:
• bijdragen aan goede samenwerking binnen het perceelteam en de vergaderingen voorzitten.
• goede relaties onderhouden met pachters, omwonenden en andere betrokkenen.
• zorgen voor goed contact en afstemming met de landelijke organisatie van Land van Ons.
• beheer van de financiën van het perceelteam (declaraties en een klein budget).

De volgende competenties en kennis komen van pas:
• strategisch: kan hoofd- en bijzaken onderscheiden; ervaring met leidinggeven is een pré.
• verbindend: kan warme contacten onderhouden met alle betrokkenen.
• organiseren: kan processen verhelderen, kan delegeren en helder communiceren.
• proactief: ziet wat er nodig is en stopt er energie in om dat voor elkaar te krijgen.
• enige kennis van de natuur, duurzaamheid en natuurinclusieve landbouw is nuttig.

Het gaat om een functie als vrijwilliger. Voor deze rol is het belangrijk dat je gemiddeld 12 uur per week beschikbaar bent, deze uren zijn flexibel in te vullen. Lidmaatschap van Land van Ons is vereist.

Wat we bieden
Deze rol biedt jou de kans om bij te dragen aan de biodiversiteit en aan vernieuwing van de landbouw in Nederland. Er zijn volop kansen om je kennis over landbouw en de natuur te verdiepen. Ook word je deel van een mooi netwerk: lokaal is er een gedreven perceelteam en er zijn nog meer vrijwilligers. Ook word je deel van een nationaal netwerk van ruim 200 actieve vrijwilligers. Al deze vrijwilligers hebben besloten om niet langer passief te zijn, ze dragen via Land van Ons bij aan een boerenland vol leven.

Heb je interesse?
Herken je jezelf in dit profiel en heb je interesse? Stuur dan een mail naar empe@landvanons.nl onder vermelding van ‘Vacature perceelcoördinator Empe’. Er is op aanvraag een document met meer informatie beschikbaar en we spreken je graag telefonisch als je vragen hebt. Neem gerust contact op.