Udenhout: monitoring, keurmerken en meer

Het perceelteam koestert de wens het perceel in kleinere percelen op te delen en die te omringend met heggen, (bloeiende) akkerranden en wandelpaden. Voor een tegemoetkoming in de kosten zijn we in overleg met Brabants Landschap, om in aanmerking te komen voor de Stimuleringsregeling Landschap.

Vrijwilligers en passanten zijn al lekker aan het monitoren op het perceel, kijk maar eens naar de waarnemingen in augustus en september.

Naast de huidige monitoring van flora en fauna komt er straks ook ‘landschapsmonitoring’. Guus de Groot (onze fotograaf) maakt op vaste GPS-punten op het perceel ‘360 graden foto’s’. Daarmee kunnen we precies bijhouden hoe het landschap gaat veranderen.

Demeter keurmerk en wethoudersbezoek

Medio september kreeg Sprankenhof het Demeter keurmerk voor biologisch-dynamische bedrijfsvoering. Mark Vonk en Joset Vermeer zijn enthousiast, ze werken al jaren biologisch-dynamisch, en nu kunnen ze het bekende keurmerk voeren.

Onze aankoop in Udenhout trok de belangstelling van de Tilburgse wethouder Evelien Kostermans (Groen, Natuur en Landschap). Op vrijdag 20 september werd zij samen met Liesbeth Trip (projectleider Landschapspark Pauwels) bijgepraat. Een rondleiding over het perceel liet zien hoe de nieuwe inrichting wordt. De wethouder was positief verrast. “Mooi om te zien dat Sprankenhof samenwerkt met Land van Ons. Het zorgt voor natuurlijkere inrichting met hagen, struwelen en bomen. Dat noem ik nog eens een win-win-win-situatie voor de betrokken partijen, de natuur en het landschap!”.

Perceelteam Udenhout met Tilburgse wethouder Evelien Kostermans (links van het midden)
Deel de post:
Facebook
LinkedIn
X
Pinterest
WhatsApp
Threads

Gerelateerde berichten