Teamlid Educatie (4 uur/week)

Ook tussen Zutphen en Apeldoorn werkt Land van Ons aan de biodiversiteit. Eind 2021 kochten we bij het dorpje Empe twee percelen: 13 hectare akkerland en 15 hectare grasland. Samen met onze pachters leggen we nu houtsingels aan, poelen, een keverbank en we zorgen voor kruidenrijke randen.

Land van Ons werkt met perceelteams. Deze teams zorgen ervoor dat de percelen die we kopen veranderen in een boerenland vol leven. Het perceelteam in Empe is op zoek naar een:

Teamlid educatie

(Gemiddeld circa 4 uur per week)

Dit teamlid neemt het voortouw om kinderen, jongeren en volwassenen voor te lichten over wat er nodig is voor meer biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en een mooi landschap.

Het teamlid educatie heeft als belangrijkste taken:

  • Beleid voor educatie uitwerken: op welke manieren willen we educatie voor wie aanbieden?
  • Met vrijwilligers het educatiebeleid uitvoeren, bijvoorbeeld een struik planten met een schoolklas, rondleidingen geven tijdens onze jaarlijkse open dag en speurtochten begeleiden.
  • Onze vrijwilligers voorlichten over biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en het landschap.
  • Educatief materiaal ontwikkelen, zoals een speurtocht of fiets- en wandelroutes
  • De driewekelijkse vergaderingen van het perceelteam bijwonen.

De volgende competenties en kennis komen van pas:

  • Ervaring met het organiseren van bijeenkomsten.
  • Basiskennis over de natuur, biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw.
  • Pedagogische kennis of ervaring en enthousiast kunnen presenteren en schrijven.


Het gaat om een vrijwilligersfunctie. We schatten in dat gemiddeld 4 uur per week nodig is voor deze rol, de ene week meer dan de andere, en flexibel in te vullen. Lidmaatschap van Land van Ons is vereist.

Wat we bieden

Deze rol biedt jou de kans om bij te dragen aan de biodiversiteit en aan vernieuwing van de landbouw in Nederland. Er zijn volop kansen om je kennis over landbouw en de natuur te verdiepen. Ook word je deel van een mooi netwerk: lokaal is er een gedreven perceelteam en er zijn nog meer vrijwilligers. Ook kun je meedoen in een nationaal netwerk, waaronder topbiologen. Al deze vrijwilligers hebben besloten om niet langer passief te zijn, ze dragen via Land van Ons bij aan een boerenland vol leven.

Heb je interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en heb je interesse? Stuur dan een mail naar empe@landvanons.nl onder vermelding van ‘Teamlid educatie Empe’.
Er is op aanvraag een document met meer informatie beschikbaar en we spreken je graag telefonisch als je vragen hebt. Neem gerust contact op.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
X
Pinterest
WhatsApp
Threads

Gerelateerde berichten