Sinds 2010 bestaat de Gooische Bierbrouwerij en vanaf 2016 wordt op een prachtige locatie in het centrum van Hilversum gebrouwen. De Gooische Bierbrouwerij is een sociale onderneming, waar kwaliteit voorop staat. Men gebruikt bij voorkeur ingrediënten uit de regio (geen Amerikaanse hop) en Nederlandse mouten.

Wapen van Bussum

Het Gooi was vroeger bezaaid met boekweit. Dat is terug te vinden in de wapens van verschillende plaatsen, zoals dat van Bussum, waarin boekweitkorrels prominent figureren. Om deze reden maakt de Gooische Bierbrouwerij een blond bier met boekweit als ingrediënt, een ode aan de streek. Helaas was boekweit ver te zoeken in het Gooi en gebruikte men Chinese boekweit. Ruim twee jaar geleden is Land van Ons in contact gekomen met deze brouwers en is de brouwerij direct boekweit van de Holtesch gaan leveren.Sindsdien zijn we vaste leverancier van gepelde boekweit. Nu we het derde jaar van onze samenwerking in gaan, hebben we besloten een Boekweit Blond te gaan maken voor Land van Ons. Dat betekent dat we over enkele weken een limited edition boekweitbier van Land van Ons gaan aanbieden in de webshop. De boekweit is begin maart geleverd en het bier wordt op dit moment gebrouwen. Nadat het is gebotteld gaat het naar onze opslag in de Achterhoek.

We hopen in april samen te kunnen proosten op wederom een prachtig product dat deels van onze eigen akkers afkomstig is.