Perceelteam en pachter op werkbezoek bij De Biesterhof

Op de eerste dag van september bezocht het team van Land van Ons Wassenaar samen met pachter Erwin de Jong van Regeneratieve tuin WIJdehorst de Biesterhof. Dit werkbezoek had als doel om kennis en ervaring te delen, en te leren hoe de idealen van Land van Ons in de praktijk worden gebracht in samenwerking met de pachter.

Tijdens het bezoek werd het team hartelijk ontvangen door de boer en het team van de Biesterhof. De dag begon met een rondleiding over het erf, waarbij de aanwezigen inzicht kregen in de manier waarop op De Biesterhof wordt gewerkt. Er was bijzondere aandacht voor de verschillende duurzame landbouwmethoden die hier worden toegepast. Zo werd er gesproken over de manier waarop de grond bewerkt wordt zonder zware machines, wat bijdraagt aan de verbetering van de bodemstructuur en het behoud van de biodiversiteit. Ook het belang van samenwerking met natuurorganisaties en lokale gemeenschappen werd benadrukt.

Voor het team van Wassenaar en pachter Erwin de Jong was het een leerzame ervaring. Het bezoek gaf inspiratie om nieuwe ideeën mee te nemen naar hun eigen perceel. Dit werkbezoek onderstreepte het belang van samenwerking tussen pachters en Land van Ons om de gemeenschappelijke idealen van een duurzamer en biodiverser boerenlandschap te realiseren.

Na afloop van de rondleiding was er ruimte voor discussie, waarbij ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe plannen werden gesmeed voor de toekomst. Het werkbezoek werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, waarbij lokale producten van de Biesterhof centraal stonden.

Foto: Piet Levering

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
X
Pinterest
WhatsApp
Threads

Gerelateerde berichten