Nieuwe Land van Ons-podcast: Van wie is Zeeland?

Image

oktober 2021

Sinds kort zet Land van Ons ook de podcast in als middel om informatie en ideeën over te brengen. Dat is vooral dankzij Allard Amelink die ons zijn diensten aanbood als producent en presentator. Vorige maand was het onderwerp het Polderlab van Vrouwe Venne , ditmaal staat de provincie Zeeland centraal.

De provincie Zeeland stelt in de komende tijd een nieuw grondbeleid op. Om op een frisse manier na te denken over de thema’s van de grondnota, wordt er een podcast-serie gemaakt met de titel ‘Van wie is Zeeland?’ In de eerste aflevering duiken de makers in het thema eigendom. In het laatste deel komt Land van Ons uitgebreid aan bod als alternatieve vorm van landeigenaarschap: Bas van Goor, bestuurslid van Land van Ons, leidt de luisteraar rond over Oud Ade en vertelt over onze doelstellingen. (Vanaf +/- minuut 30.)

Deze podcast is een autonome productie van Kees-Jan Mulder (filmmaker en theoloog) en Godelieve Spaas (lector Sustainable Strategy and Innovation bij Avans Hogeschool) en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.
Interviews en montage: Allard Amelink. Muziek: Broeder Dieleman.

Hij is te beluisteren via Peerfilm, de website van de Provincie Zeeland, maar ook via de platforms Apple podcasts en Spotify