Mijn grond

Rechtsboven op onze website zie je MijnGrond staan. Ben je deelnemer van Land van Ons, dan kun je hier met een eigen wachtwoord inloggen. Je kunt hier je persoonlijke gegevens wijzigen en bijvoorbeeld een nieuwe foto uploaden (of verwijderen). Daarnaast kun je hier meer m2’s kopen of een overzicht inkijken en uitprinten van je totaal aantal m2’s . Op dit deel worden ook stukken geplaatst voor ledenvergaderingen en andere informatie omtrent de (financiële) exploitatie van de coöperatie.

In het tabelletje vind je een globaal voorbeeld van de opzet. In het bovenste deel een overzicht van grondaankopen van een lid, met daarbij een inschatting van het aantal m2’s grond. Op basis van een prognose. Daaronder dezelfde tabel, met de correctie.

Image

Kan ik echt op mijn grond gaan staan?

Stel dat je een eigendom hebt van 10 m2 binnen de coöperatie. Kan je dan daadwerkelijk op jouw m2’s gaan staan? Het goede antwoord is ja en nee. Wat we kunnen aangeven is op welke percelen jouw eigendom zich bevindt. We bekijken dat op jaarbasis. Voorbeeld: stel dat we in 2018 al waren begonnen en jij had toen 10 m2 gekocht, dan bevindt die 10 m2 zich op een van de percelen die Land van Ons in 2018 had aangekocht. Koop je nog eens 30 m2 in 2019, dan ligt die 30 m2 op een van de percelen die Land van Ons in 2019 heeft aangekocht. Dat is dus niet heel precies.

Maar je bent dus mede-eigenaar van al die percelen die in een bepaald jaar zijn aangekocht en als mede-eigenaar is er niks op tegen om daar eens op te gaan staan… (mits je niets vernielt of verstoort uiteraard). Kortom, die 10 m2 geeft je veel mogelijkheden!

Image