← Terug naar overzicht

Nieuws

Gepubliceerd op 15 mei 2021

Land van Ons zoekt per direct een communicatiecoördinator

Image

Vacature: Wie gaat onze Judith opvolgen?

Land van Ons zoekt per direct een communicatiecoördinator

Ben jij een communicatieprofessional die alle takken van communicatiesport kent? Die er plezier in heeft om als een spin in het communicatieweb te fungeren? Die creatieve oplossingen kan bedenken? Die de juiste mensen kan vinden, enthousiast kan maken en houden? Een ankerpunt wil zijn? Die kan sparren en kan coachen? Die net zo makkelijk een communicatieplan maakt, als berichten voor nieuwsbrief of website schrijft, of nadenkt over huisstijl, ledencampagnes, media en actualiteit?

Judith gaat er door omstandigheden mee stoppen. Ze heeft geweldig werk verricht: de communicatieinfrastructuur staat, er is beleid ontwikkeld, er is een toolbox. Er is een netwerk van ruim 40 vrijwilligers die allemaal actief zijn op het gebied van communicatie. Met zijn allen zorgen zij voor de interne en externe communicatie van Land van Ons.

De communicatiecoördinator is degene die het overzicht heeft, die initiatieven neemt, regie pakt als dat nodig is, en met de andere communicatievrijwilligers bouwt aan een verdere bekendheid en een heldere positionering van Land van Ons. Hij of zij werkt veel samen met de bestuursleden die communicatie in hun portefeuille hebben.

Het is een pittige rol die de nodige communicatie- en mensenkennis en expertise vraagt, en bij voorkeur managementervaring. Dat kun je niet in een paar uur per week, daar heb je wel 2 à 3 dagen voor nodig, flexibel inzetbaar. Dus heb je zin en tijd om jouw communicatiekennis in te zetten voor Land van Ons, reageer dan!

Wat heeft Land van Ons te bieden?

Wij zijn een jonge organisatie met grote ambitie en we zijn volop in ontwikkeling. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en daarmee optimale mogelijkheden om Land van Ons verder vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid mee te bouwen aan een organisatie die het verschil wil maken. We zijn een vrijwilligersorganisatie, iedereen zet zich vrijwillig in. Aangezien dit een spilfunctie is, hebben we tijdelijk een tegemoetkoming van 20.000 euro beschikbaar gesteld voor degene die tot minimaal januari 2022 inzetbaar is.

Over Land van Ons

Land van Ons (november 2019) is een burgercoöperatie die landbouwgrond aankoopt namens meer dan 13.000 deelnemers. Op de eigen stukken land wordt de biodiversiteit en het landschap hersteld en kunnen pachters duurzaam boeren • De coöperatie bezit stukken boerenland in Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel, Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant (waar in Den Bosch een voedselbosperceel wordt ontwikkeld). De potentiële volgende aankoop in de Ooijpolder wordt het eerste perceel in Gelderland. Eind 2021 gaat het in totaal om 170 ha aan te kopen. • Iedereen kan deelnemen. Dat ben je al voor €10/jaar • Vervolgens kan je tegen kostprijs m2’s kopen. Zo word je daadwerkelijk mede-eigenaar van de coöperatieWe beloven geen financieel rendement, we gaan voor kwaliteit van het landschap en ontwikkeling van biodiversiteit. Je aandeel kan je na minimaal 2 jaar weer verkopen, maar je kan het ook in bezit van je familie laten en vererven aan je nazaten De organisatie draait volledig op de kracht van de talenten van deelnemers, die zich allemaal belangeloos inzetten. www.landvanons.nl

Reageren? Stuur een bericht naar vrijwilligers@landvanons.nl.

Beeld: Adam Jang