Nieuw logo en huisstijl voor Land van Ons

Deelnemer Paul Beerten, tevens senior-ontwerper bij Gloedinnovate, heeft dit traject voor ons uitgevoerd en licht de keuzes toe:

In enkele schets- en ontwerprondes heb ik voor Land van Ons een logo ontworpen dat aansluit bij de karaktereigenschappen: zorgen, bewegen en verbinden, maar ook bij een beetje rebels en creatief. Het logo moet natuurlijk niet alleen passend zijn maar ook aan technische eisen voldoen; kun je het goed vergroten of verkleinen en is het goed leesbaar, ook als je het ver weg ziet of heel erg verkleind. En kun je het ook in wit gebruiken.

Maar een logo is één ding, het gaat er ook om hoe dit logo wordt toegepast. Daarvoor heb ik een stijl gemaakt die helder is en duidelijk, zonder opsmuk en ook een beetje stoer. Dat past wel bij land, bij grond en bij de mensen van Land van Ons.

Voor diversiteit en afwisseling en om steeds verfrissend, actueel en levendig te kunnen communiceren, is er een kleurpalet met acht kleuren, die we het liefst zo puur mogelijk gebruiken.

We willen als het past met vierkante foto’s of vierkante vormen werken, afgeleid van de vierkante meter, dat kan bijvoorbeeld met een rubriekskop of een post op sociale media. We gebruiken in de stijl graag fotografie, van mensen in het veld, de oogst of close-ups van planten, maar ook grote kleurvlakken met stoere zwarte of witte teksten. Bijgaande voorbeelden geven je een indruk van de stijl.”

De komende maanden zal je onze nieuwe huisstijl steeds vaker tegenkomen. De planning is de invoering eind maart helemaal afgerond te hebben.

Image