Gezocht: freelance woordvoerder

Image

januari 2022

Hangen toehoorders aan jouw lippen bij jouw vlammende betoog over biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw of duurzame voedselproductie? Dan wil je ons vast helpen bij onze mediastrategie. Wij zoeken per direct een betrokken woordvoerder met een groot netwerk van perscontacten. Iemand die het leuk vindt om vrijwilligers te coachen en ons te helpen bij het uitbreiden van ons medianetwerk en het structureren van perscontacten.

Land van Ons
Land van Ons is een burgercollectief voor biodiversiteit. We hebben ongeveer 18.000 deelnemers die agrarische grond kochten via ons. Op dit land herstellen we de biodiversiteit en het landschap. Vrijwilligers met een groot hart voor gevarieerd, inheems groen, vogels en insecten houden Land van Ons draaiende.

Wat ga je doen bij Land van Ons?
Je maakt samen met de vrijwilligers die de woordvoering doen een mediastrategie. Je helpt hen en onze junior coördinator marketingcommunicatie bij het structureren en vastleggen van de perscontacten. Je begeleidt het team bij het zien van kansen om ‘nieuws te maken’. Je helpt en begeleidt bij het voorbereiden van kernboodschappen, persmomenten, persberichten en mediaoptredens van het bestuur. Het uiteindelijke doel van jouw begeleiding is dat we na 2022 zelfstandig verder kunnen met de mediastrategie.
Geschatte werktijd: 4-8 uur per week, tot eind 2022.

Wat vragen we van jou?
Je hebt HBO of WO richting journalistiek of communicatie afgerond of vergelijkbare werkervaring. Je het zes tot tien jaar werkervaring als woordvoerder en brengt een groot netwerk aan mediacontacten mee.
Vanzelfsprekend heb je affiniteit met biodiversiteit en duurzame landbouw.
Je hebt aantoonbaar ervaring met het voorbereiden van media-optredens en het coachen en trainen van medewerkers woordvoering en/of bestuurders.

Je vindt het niet erg om een jaar voor een gereduceerd tarief aan de slag te gaan voor een organisatie die met minimale middelen maximaal resultaat voor onze Nederlandse natuur nastreeft.

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in het PR-MarCom-team met zowel vrijwillige als betaalde medewerkers, allen met een hoog professioneel werkniveau, humor en een creatieve geest.
Onze missie is om Land van Ons exponentieel te laten groeien. De transitie in de landbouw en de afbraak van biodiversiteit zijn zo urgent dat we maar tien jaar hebben. Dat is ook het tijdsframe om met de coöperatie zodanige impact te hebben dat we verschil maken. Daarvoor zijn dagelijks meer leden nodig die deelnemen aan de coöperatie en die vierkante meters landbouwgrond kopen. Je tekent voor deze werving en race tegen de klok. Veel ruimte voor eigen initiatief en creatieve inbreng. Land van Ons heeft geen kantoor dus we werken voornamelijk thuis en veel online. Af en toe zoeken we elkaar fysiek op voor overleggen of om een dag samen te werken.

Word jij een van ons?
Heb je zin om je in te zetten voor Land van Ons? Mail uiterlijk 9 februari een korte motivatie en jouw cv + uurtarief naar pr-communicatie@landvanons.nl. Wil je meer informatie, bel met Sannette Naeyé, bestuurslid (06 502 61 148) of Suzanne Leguijt, coördinator marketingcommunicatie (06 144 31 006). Kennismakingsgesprekken vinden plaats op 11, 14, 15 en 16 februari.