Gezocht: startende freelancer marketingcommunicatie

Image

januari 2022

Als supersnelle regelnicht of -neef in hart en nieren zorg jij voor orde in de chaos. Je wordt niet warm of koud van structuur aanbrengen in grote hoeveelheden bestanden en het geeft je voldoening om jouw collega’s te ontzorgen. Je loopt warm voor een volle mailbox, veel telefoontjes en snel schakelen tussen collega’s, vrijwilligers, vormgevers en fotografen. Een lekker drukke werkdag, daar word jij blij van.

Je vindt het niet erg om een jaar voor een gereduceerd tarief aan de slag te gaan voor een organisatie die met minimale middelen maximaal resultaat voor onze Nederlandse biodiversiteit nastreeft.

Wat ga je doen bij Land van Ons?
Je bent contactpersoon voor marketing- en communicatievrijwilligers en leveranciers zoals fotografen, vormgevers, drukkers, online marketeers, beheert de marketing- en communicatiekalender en bewaakt de deadlines in de kalender.
Je zorgt ervoor dat de perslijst actueel is en houdt de perscontacten in de gaten.
Je zorgt ervoor dat projecten op rolletjes lopen en houdt oog op de budgetten, houdt managementinformatie voor bestuur (vrijwilligers) en ALV bij en levert deze aan.
Je werkt aan kleinere en grotere campagnes of communicatieprojecten en ondersteunt de coördinator marketingcommunicatie, woordvoerders en de campaigner/marketeer.
Geschatte werktijd: 32 uur per week.

Wat vragen we van jou?
Je hebt HBO of WO richting marketing en/of communicatie afgerond en ongeveer twee jaar werkervaring in een marketingcommunicatiefunctie.
Je bent stressbestendig, creatief, initiatiefrijk, houdt van de puntjes op de i zetten én het overzicht bewaren.
Je hebt brede kennis van online middelen en bent handig in het maken van analyses. In een handomdraai verzend jij online mailings en schrijf of redigeer je pakkende teksten met de juiste tone of voice voor verschillende media.
Je signaleert verbeterpunten in marketing en communicatie en voert ze waar nodig uit.
Je bent goed in het maken van planningen en bewaken van deadlines, schakelt makkelijk met vrijwilligers en leveranciers, kunt heldere briefings schrijven voor leveranciers en bent goed in onderhandelen over levertijden en prijs.
Tenslotte ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken voor de uitvoering van campagnes en marketingcommunicatieprojecten en ben je scherp in het bewaken van budgetten.

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in het PR-MarCom-team met zowel vrijwillige als betaalde medewerkers, allen met een hoog professioneel werkniveau, humor en een creatieve geest.
Onze missie is om Land van Ons exponentieel te laten groeien. De transitie in de landbouw en de afbraak van biodiversiteit zijn zo urgent dat we maar tien jaar hebben. Dat is ook het tijdsframe om met de coöperatie zodanige impact te hebben dat we verschil maken. Daarvoor zijn dagelijks meer leden nodig die deelnemen aan de coöperatie en die vierkante meters landbouwgrond kopen. Je tekent voor deze werving en race tegen de klok. Veel ruimte voor eigen initiatief en creatieve inbreng. Land van Ons heeft geen kantoor dus we werken voornamelijk thuis en veel online. Af en toe zoeken we elkaar fysiek op voor overleggen of om een dag samen te werken.

Word jij een van ons?
Heb je zin om je in te zetten voor Land van Ons? Mail uiterlijk 11 maart een korte motivatie en jouw cv + uurtarief naar pr-communicatie@landvanons.nl. Wil je meer informatie, bel met Sannette Naeyé, bestuurslid (06 502 61 148) of Suzanne Leguijt, coördinator marketingcommunicatie (06 144 31 006).