Communicatietalent gezocht voor perceel Holtesch! (vrijwilligersfunctie)

vacature

september 2022

Voor ons perceel Holtesch in Drenthe zoeken we een communicatietalent. Maatschappelijke impact door jouw kracht in te zetten voor boerenland vol leven!

Ben jij proactief en wil je perceel Holtesch op de kaart zetten in de regio? Schrijf je makkelijk? En word je enthousiast van de volgende werkzaamheden?


Wij denken dat de volgende persoonskenmerken van pas komen:


Het perceel

De Holtesch is 13 ha groot. Daarvan is ruim 8 ha nu eigendom van Land van Ons. Het eerste jaar is het perceel bewerkt en ingezaaid met boekweit, een gewas dat veel bijen en andere insecten aantrekt. De teelt van boekweit is zo goed als verdwenen in Nederland. Dit ‘oude’ gewas brengen we graag weer terug in Nederland. Na de oogst, die najaar 2020 heeft plaatsgevonden, is wintertarwe ingezaaid. En vervolgens is overgegaan op strokenteelt waarbij verschillende gewassen naast elkaar in stroken van 6 meter breed worden geteeld, waaronder bijvoorbeeld huttentut.


Het perceelteam

Land van Ons werkt in teams. We hebben teams voor selectie en aankoop van percelen, voor beheer en ontwikkeling, voor PR& communicatie, ICT, administratie en HR. Maar vooral hebben we teams die zorgen dat de percelen die we kopen veranderen in boerenland vol leven.

Het perceelteam zorgt onder andere voor:

Een perceelteam bestaat uit tenminste 3 leden – met 3 rollen – die in goede samenwerking en harmonie de doelen van LvO realiseert.


Allemaal vrijwilligers

Wij werken zoveel mogelijk met vrijwilligers. Wij willen het geld dat onze deelnemers inleggen namelijk gebruiken voor de aankoop van grond en de verbetering van de biodiversiteit.

Van onze vrijwilligers verwachten wij een positieve grondhouding, betrouwbaarheid bij inzet voor Land van Ons en openheid in communicatie en samenwerking.

Wij vragen alle actieve vrijwilligers een overeenkomst te tekenen waarin een gedragscode is opgenomen. Deze biedt ook dekking onder onze schadeverzekering bij werkzaamheden voor Land van Ons.


Wat heeft Land van Ons te bieden?

Wij zijn een jonge organisatie met grote ambitie en we zijn volop in ontwikkeling. Er is veel ruimte voor eigen inbreng om Land van Ons verder vorm te geven: je krijgt de mogelijkheid mee te bouwen aan een organisatie die het verschil wil maken. We zijn een vrijwilligersorganisatie, iedereen zet zich vrijwillig in. Land van Ons kent een bescheiden vergoeding voor momenten dat je je veel inzet.

Meer weten of direct sollicteren?

Stuur een email naar Holtesch@landvanons.nl ter attentie van Betteke Krantz, perceelcoördinator.