Gezocht: actiecoördinator landschapsbeheer Empe

Image

mei 2023

Ook bij Zutphen werkt Land van Ons aan de biodiversiteit. Eind 2021 kochten we bij het dorpje twee percelen: 13 hectare akkerland en 15 hectare grasland. Samen met onze gewaardeerde pachters leggen we nu houtsingels aan, een keverbank en we zorgen voor kruidenrijke randen.

Land van Ons werkt met percelenteams. Die teams zorgen ervoor dat de percelen die we kopen veranderen in een boerenland vol leven. Omdat de organisatie en uitvoering van het landschapsbeheer meer tijd vraagt dan eerder voorzien, is het perceelteam in Empe op zoek naar een:

actiecoördinator landschapsbeheer Empe

(gemiddeld circa 5 uur per week)

Als actiecoördinator voor het landschapsbeheer ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de praktische taken die nodig zijn om het ecologisch evenwicht rond het perceel te herstellen. Zoals bijvoorbeeld het aanplanten van houtwallen en het uitvoeren van onderhoud.

De actiecoördinator heeft als belangrijkste taken:
• organiseren van acties waarbij vrijwilligers aan de slag gaan met aanleg en onderhoud op de percelen, de inkoop van plantmateriaal en het regelen van gereedschappen.
• communicatie met de vrijwilligers voor het landschapsbeheer over de uitvoering en de kaders.
• regelmatige afstemming met de bioloog-ecoloog over het beleid en de monitoring.

De volgende competenties en kennis komen van pas:
• doener: steekt graag praktisch de handen uit de mouwen.
• organisator: kan acties organiseren waarbij vrijwilligers aan aanleg en onderhoud doen.
• communicatieve vaardigheden: kan helder en motiverend met vrijwilligers communiceren.
• kennis van de natuur, vooral van (het planten en onderhouden) van bomen en struiken.

Het gaat om een vrijwilligersfunctie. We schatten in dat gemiddeld 5 uur per week nodig is voor deze rol, de ene week meer dan de andere, en flexibel in te vullen. Lidmaatschap van Land van Ons is vereist.

Wat we bieden
Deze rol biedt jou de kans om bij te dragen aan de biodiversiteit en aan vernieuwing van de landbouw in Nederland. Er zijn volop kansen om je kennis over landbouw en de natuur te verdiepen. Ook word je deel van een mooi netwerk: lokaal is er een gedreven perceelteam en er zijn nog meer vrijwilligers. Ook kun je meedoen in een nationaal netwerk van vrijwilligers. Al deze vrijwilligers hebben besloten om niet langer passief te zijn, ze dragen via Land van Ons bij aan een boerenland vol leven.

Heb je interesse?
Herken je jezelf in dit profiel en heb je interesse? Stuur dan een mail naar empe@landvanons.nl onder vermelding van ‘Vacature actiecoördinator Empe’. Er is op aanvraag een document met meer informatie beschikbaar en we spreken je graag telefonisch als je vragen hebt. Neem gerust contact op.