Fragmenten webinars

Image

maart 2022

Veel van onze webinars bevatten opmerkelijke of indrukwekkende opmerkingen of beelden. We hebben enkele vrijwilligers bereid gevonden om zulke passages op te zoeken en – soms – uit te schrijven, opdat een andere vrijwilliger met de juiste vaardigheden er korte filmpjes van kan maken.
Voor deelnemers zijn de webinars eerst ‘live’ online bij te wonen. Daarna zijn ze terug te zien op MijnGrond. Nog geen deelnemer? Zie de knop ‘Ik doe mee!’ rechtsboven in het scherm.

Zulke opmerkelijke korte passages uit webinars presenteren we van tijd tot tijd onder ‘Actueel’. Zo kunnen ook bezoekers van de website die geen of nog geen deelnemer zijn een idee krijgen.

Het webinar ‘Pesticiden in de Landbouw’ (d.d. 24 februari 2022), interview van Franke Remerie met Violette Geissen, bevatte een aantal verontrustende uitspraken over de dreigingen van landbouwgiffen op de biodiversiteit.
Een daarvan betreft een van haar ervaringen in China. Omdat professor Geissens moedertaal Duits is, is deze korte passage ondertiteld.

In dit verband wijzen we graag op Pesticides action week van 20 tot 30 maart aanstaande.
Elk jaar organiseren honderden burgers, verenigingen, boeren en gemeenten een breed scala aan evenementen. Kijk voor het hele aanbod op de website van de Pesticide Action Week.

Als het even meezit zullen binnenkort meer fragmenten van dit webinar online worden gezet.