Ga gauw samen op pad!

Een boerenland vol leven, daar werken we aan met Land van Ons. 

En bij een boerenland vol leven horen natuurlijk… Kriebelbeestjes! 

Met het Buitenboekje Kriebelbeestjes ontdekken jullie samen de wonderlijke diertjes die zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit. 

Ontdek je mee? 

Video afspelen

Ontdek een boerenland vol leven

Dit vind je op onze percelen:
En dit doen wij niet:

Hier doen we dat al

Ga je mee op avontuur?

Wil je bijdragen aan een boerenland vol leven?

Ons idee is simpel en iedereen kan meedoen. Je legt geld in en wordt deelnemer in de coöperatie Land van Ons, gerund door vrijwilligers. Die koopt sinds 2020 boerenland en verpacht het aan biologische boeren. Jouw winst is meer soorten planten en (kriebel)dieren in het Nederlandse boerenland! We zijn al met meer dan 28.000 deelnemers.

Ook aansluiten? Voor € 30 per jaar
🛈Hiervan is € 20,- lidmaatschapsbijdrage, die gebruiken we voor onze IT systemen, webhosting en aanplant ten behoeve herstel biodiversiteit. Met de andere € 10,- koop jij grond voor een basis grondpositie, zodat je kunt stemmen. Je kunt natuurlijk kiezen om meer grond te kopen.
doe je al mee!
hazen in het weiland

Over Land van Ons

Land van Ons is een burgercoöperatie, opgericht om de biodiversiteit en het landschap in Nederland te herstellen. Je kunt bij ons geld inleggen in vierkante meters grond. Met het ingelegde geld kopen we percelen aan. Samen met boeren maken we daar ruimte voor insecten, vogels, hazen, amfibieën en nog veel meer soorten. Iedereen kan meedoen! Door met elkaar eigenaar te worden, kunnen we zélf voor verandering zorgen. Dankzij onze deelnemers hebben wij in korte tijd al 3 miljoen m² boerenland in beheer, waar we direct zijn begonnen met het herstellen van de biodiversiteit.

Op onze percelen herstellen we samen met boeren de biodiversiteit en het landschap. We maken een plan waarin biodiversiteit en duurzaamheid vooropstaan; van de beplanting tot de inrichting en het beheer. Onze boeren produceren bijvoorbeeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Planten, kruiden, insecten, vogels, wormen en andere dieren krijgen de ruimte. Zo werken we samen aan een nieuwe manier van leven: lokaal en biologisch, waar mens, dier en natuur weer tot elkaar komen.

Als deelnemer van Land van Ons betaal je 30 euro per jaar, dat is inclusief grond.  Natuurlijk kun je ook altijd extra vierkante meters bijkopen.