Schot in de roos: meer biodiversiteit in Noordeloos!

Geweldig nieuws! Land van Ons gaat aan de slag in Noordeloos. Samen zetten we ons in voor herstel van landschap en biodiversiteit in de Alblasserwaard. Doe je mee? 

Ecologische zorgtuin

Misschien ken je het wel: het perceel aan de Nieuwendijk. Eigenaren Tineke en Andre, van de tuinen van Madam Jeanet (voorheen zorgtuin Gewoon AnderZ) creëerden hier onder andere een ecologische moestuin met dagbesteding, en de zelfbedieningswinkel ‘Symbiose’. Nu gaan Tineke en Andre een samenwerking aan met Land van Ons. Zo kunnen zij zich verder ontwikkelen en hun organisatie toekomstbestendig maken.

Van weide naar pluktuin

Naast de ecologische zorgtuin bestaat het perceel vooral uit grasland. Dit wordt omgetoverd tot een eetbare beleeftuin, met fruitbomen, bloemen, kruiden en een streekwinkel met kleinschalige horeca. Zo werken Tineke en Andre aan:

  • terugkeer van lokale plant- en diersoorten
  • gezondere, duurzamere voeding
  • lokale afzet van producten
  • educatie en recreatie
  • dagbesteding en zorg
 

Doe je mee?

Wil jij je steentje bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Noordeloos én de rest van Nederland? Word deelnemer in Land van Ons! Vanaf € 30 per jaar ben je al deelnemer en koop je je eerste vierkante meters grond.

Bouw ook mee aan een boerenland vol leven

"Met Land van Ons bundelen we onze krachten voor de natuur en zetten we ons in voor een duurzamere wereld."

Tineke

Over Land van Ons

Land van Ons is een burgercoöperatie, opgericht om de biodiversiteit en het landschap in Nederland te herstellen. Je kunt bij ons investeren in vierkante meters grond. Met het ingelegde geld kopen we percelen op. Samen met boeren maken we daar ruimte voor insecten, vogels, hazen, amfibieën en nog veel meer soorten. Iedereen kan meedoen! Door met elkaar eigenaar te worden, kunnen we zélf voor verandering zorgen. Dankzij onze deelnemers hebben wij in korte tijd al 3 miljoen m² boerenland in beheer, waar we direct zijn begonnen met het bevorderen van de biodiversiteit.

Op onze percelen herstellen we samen met boeren de biodiversiteit en het landschap. We maken een plan waarin biodiversiteit en duurzaamheid vooropstaan; van de beplanting tot de inrichting en het beheer. Onze boeren produceren bijvoorbeeld zonder kunstmest en chemische middelen. Planten, kruiden, insecten, vogels, wormen en andere dieren krijgen de ruimte. Zo werken we samen aan een nieuwe manier van leven: lokaal en biologisch, waar mens, dier en natuur weer tot elkaar komen.

Als deelnemer van Land van Ons betaal je 30 euro per jaar, dat is inclusief grond.  Natuurlijk kun je ook altijd extra vierkante meters bijkopen.

Vergroot de biodiversiteit in Noordeloos en de rest van Nederland