Weidevogelbeheer en biologische landbouw in Hasselt

Aan de rand van een van de oudste polders van Nederland ligt boerderij Hoeve de Roebol. Op de omringende weidegrond en uiterwaarden zetten we ons in voor herstel van de biodiversiteit en het landschap in de Mastenbroekpolder. Doe je mee?

Oase voor weidevogels

Broedende weidevogels, wilde kievitsbloemen en blauwgrasladen: de Mastenbroekpolder is een oase van biodiversiteit in het landelijk gebied. Hier broeden de kievit, wulp, tureluur en grutto en vliegen de ganzen over en weer. Ons perceel in Hasselt is daarbij de ideale buffer tussen intensieve landbouw en dit natuurgebied.

Boeren Hasselt - allen

Een nieuwe boerengeneratie

Hoe mooi is het om als boer je passie door te geven? Freddie en Erna, biologisch melkveehouders, konden geen opvolgers vinden voor hun natuurinclusieve bedrijf. In 2023 vonden we het boerenstel Robert en Klarieke die het stokje graag wilden overnemen. Nu blijft dit perceel biologisch én een haven voor weidevogels.

Korte keten

Hoeve de Roebol is een biologisch melkveebedrijf met ongeveer 85 koeien. De melk wordt door de coöperatieve zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten verwerkt tot kaas. Het vlees wordt deels direct aan de consument verkocht. Een korte keten dus, daar houden we van!

Land van Ons Perceel Hasselt 03

Doe je mee?

Wil jij je steentje bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Hasselt én de rest van Nederland? Word deelnemer in Land van Ons! Vanaf € 30 per jaar ben je al deelnemer en koop je je eerste vierkante meter grond.

Bouw ook mee aan een boerenland vol leven

Over Land van Ons

Land van Ons is een burgercoöperatie, opgericht om de biodiversiteit en het landschap in Nederland te herstellen. Je kunt bij ons investeren in vierkante meters grond. Met het ingelegde geld kopen we percelen aan. Samen met boeren maken we daar ruimte voor insecten, vogels, hazen, amfibieën en nog veel meer soorten. Iedereen kan meedoen! Door met elkaar eigenaar te worden, kunnen we zélf voor verandering zorgen. Dankzij onze deelnemers hebben wij in korte tijd al 3 miljoen m² (300 ha) boerenland in beheer, waar we direct zijn begonnen met terugbrengen van plant- en diersoorten.

Op onze percelen herstellen we samen met boeren de biodiversiteit en het landschap. We maken een plan waarin biodiversiteit en duurzaamheid vooropstaan; van de beplanting tot de inrichting en het beheer. Onze boeren produceren bijvoorbeeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Planten, kruiden, insecten, vogels, wormen en andere dieren krijgen de ruimte. Zo werken we samen aan een nieuwe manier van leven: lokaal en biologisch, waar mens, dier en natuur weer tot elkaar komen.

Als deelnemer van Land van Ons betaal je 30 euro per jaar, dat is inclusief grond.  Natuurlijk kun je ook altijd extra vierkante meters bijkopen.

Vergroot de biodiversiteit in Hasselt en de rest van Nederland