Een voedselbos vol leven in Elst!

Het landschap en de biodiversiteit in de provincie Gelderland herstellen? Land van Ons doet het! Doe je mee? 

Een voedselbos bij Arnhem

In de noordelijke punt van landschapspark Lingezegen in Elst, onderdeel van de gemeente Overbetuwe, is de gewenste locatie voor een prachtig voedselbos. 

Voedselbos De Laar is het idee van vier jonge vrienden met een gedeelde droom: Wytze, Katja, Simon en Sacha. 

Zij schreven een plan voor een voedselbos met een gelaagd en gevarieerd landschap waar voedselbossen en natuurinclusieve akkers elkaar afwisselen. Aardpeer en Land van Ons zijn door hen benaderd om de grond voor hen aan te kopen.

Méér biodiversiteit

Op de gronden is jarenlang regulier landbouw bedreven. Er is dus veel werk aan de winkel voordat de eerste bomen geplant worden. Zo moet de grond, die nu erg op elkaar gepakt is, goed voorbereid worden. 

Maar als het eenmaal zo ver is, dan gaat het los. Zo trekken bijvoorbeeld de bloesems in voedselbossen ontzettend veel insecten aan. En die zorgen op hun beurt weer voor meer vogels en andere dieren.

Doe je mee?

Wil jij je steentje bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Elst én de rest van Nederland? Word dan deelnemer in Land van Ons! Al vanaf € 30 per jaar doe je mee en koop je je eerste vierkante meters grond. Ben je al deelnemer? Extra m2’s kopen kan natuurlijk ook!

Bouw ook mee aan een boerenland vol leven

"Met dit voedselbos blijft het niet bij praten en wordt verandering tastbaar. We gaan met eigen ogen zien hoe het landschap herstelt."

Simon, Sacha, Wytze & Katja zijn de initiatiefnemers van voedselbos De Laar

Over Land van Ons

Land van Ons is een burgercoöperatie, opgericht om de biodiversiteit en het landschap op het boerenland van Nederland te herstellen. Je kunt bij ons investeren in vierkante meters grond. Met het ingelegde geld kopen we percelen aan. Samen met boeren maken we daar ruimte voor insecten, vogels, hazen, amfibieën en nog veel meer soorten. Iedereen kan meedoen! Door met elkaar eigenaar te worden, kunnen we zélf voor verandering zorgen. Dankzij onze deelnemers hebben wij in korte tijd al 3 miljoen m² (300 ha) boerenland in beheer, waar we direct zijn begonnen met terugbrengen van plant- en diersoorten.

Op onze percelen herstellen we samen met boeren de biodiversiteit en het landschap. We maken een plan waarin biodiversiteit en duurzaamheid vooropstaan; van de beplanting tot de inrichting en het beheer. Onze boeren produceren bijvoorbeeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Planten, kruiden, insecten, vogels, wormen en andere dieren krijgen de ruimte. Zo werken we samen aan een nieuwe manier van leven: lokaal en biologisch, waar mens, dier en natuur weer tot elkaar komen.

Als deelnemer van Land van Ons betaal je 30 euro per jaar, dat is inclusief grond.  Natuurlijk kun je ook altijd extra vierkante meters bijkopen.